Op de koppen lopen tijdens de Zonnebatjes

© Foto NVZ
Redactie KW

De 36ste Zonnebatjes zijn opnieuw een schot in de roos geworden. Daarom ook niets dan blije gezichten bij de leden van het batjesplatform.

Op zaterdag namen de Zonnebatjes al een vliegende start. Het marktplein was duidelijk te klein voor de massa volk die was komen opdagen voor de openlucht showavond met optredens van The Johnny’s band, Jennifer Berton, Lissa Lewis en de toppers Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Zo’n 2.000 mensen vulden het marktplein en zorgden voor ambiance van de echte schlagerparade met een Vlaamse topaffiche.

“Aanwezigen zorgden voor een echt volksfeest”

Ook op zondag waren de weergoden de Zonnebatjes gunstig gezind. Het was koppen lopen in de centrumstaten met tal van attracties en optredens. Volgens een schatting van de politie zouden ongeveer 2.500 mensen present getekend hebben op de Zonnebatjes. Voor een gemeente als Zonnebeke is dit werkelijk top en kunnen de Zonnetjes de vergelijking met veel grotere steden zeker aan. “Op de Zonnebatjes zijn er misschien geen echte koopjes te doen, maar dat deert blijkbaar niemand. Ze zorgen voor een echt volksfeest waar iedereen uit de regio wil bij zijn. We zijn alvast heel tevreden en kunnen nu al beginnen denken aan de 37ste editie”, klonk het bij de vermoeide maar gelukkige leden van het batjesplatform.

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier