Oostrozebeke koopt parochiaal centrum aan

Redactie KW

De kogel is door de kerk. De jeugdverenigingen kunnen weer opgelucht ademhalen want hun lokalen zijn niet langer bedreigd.

Tijdens een persconferentie werd door de betrokken partijen uit de doeken gedaan hoe het tot een aanvaardbare deal is kunnen komen. Het was burgemeester Karl De Clerck die als eerste de aankoop door de gemeente toelichtte: “De deal houdt in dat de gebouwen werden aangekocht voor 350.000 euro. Deze inkomsten voor parochiale werken worden door hen voor de helft (175.000 euro) gereserveerd voor de renovatie en verdere ontwikkeling van de centrumscholen. Wij hebben de gebouwen kunnen kopen tegen een aanvaardbare prijs, 110.000 minder dan gevraagd.”

“Parochiale werken toont zijn goede intentie door zich te engageren om voor 50% van het bedrag te herbestemmen voor de Oostrozebeekse maatschappij.” Ook de pastoor kon zich best vinden in de deal, vooral ook omdat geen enkele vereniging nu zijn vaste stek verliest. Ook de aanwezige jeugdverenigingen en een afvaardiging van Okra, die heel veel gebruik maakt van het parochiaal centrum, was gerustgesteld. In feite verandert voor al die verenigingen die er gehuisvest zijn helemaal niets.

Burgemeester De Clerck besloot zijn betoog met de verzekering dat de gemeente naar de toekomst toe de bestaande gebouwen gaat opwaarderen tot een modern gebouw.

(CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier