Oostkampse snoepwinkel brengt snoeptaartwens van Milo in vervulling

Redactie KW

De Oostkampse snoepwinkel Caramelo brengt de wens van de achtjarige Milo uit Oudenaarde in vervulling en zal voor hem een ‘snoeptaart van twee meter’ maken. De wens van Milo stak in een fles die dinsdag op het strand van Oostende gevonden werd.

De ‘message in a bottle’ op het strand van Oostende krijgt een leuk vervolg dankzij zaakvoerster Vanessa Dombrecht van de confiserie en chocolaterie Caramelo in de Brugsestraat in Oostkamp. Zij voelde zich aangesproken door de wens en gaat de snoeptaart voor Milo maken. “Toen ik het bericht op Facebook las was ik meteen enthousiast”, vertelt Vanessa. “Het leek mij een bijzonder mooie uitdaging. Het thema van de taart zal uiteraard de zee zijn en ik zou er graag het flesje en de boodschap van Milo in verwerken. Ik wil er iets origineels van maken.”

Vanessa Dombrecht was vijftien jaar lang boekhouder maar toen ze in 2013 ziek werd, besloot ze het over een andere boeg te gooien. Begin oktober opende ze de confiserie en chocolaterie Caramelo. “Deze winkel bezorgt mezelf en de klanten veel plezier. Snoepgoed maakt mensen gelukkig. De lach op de mond van de kinderen die hier binnen stappen, geeft mij enorm veel voldoening. Met deze winkel heb ik mijn eigen jeugddroom verwezenlijkt. Daarom wil ik met plezier de wens van Milo vervullen. Het is de bedoeling om de afgewerkte taart in zijn klas in Oudenaarde te overhandigen. Dan kunnen de klasgenootjes er samen van smullen. Een taart van twee meter is nu eenmaal wat veel voor één jongetje”, lacht ze.

Wanneer de taart overhandigd zal worden, moet nog beslist worden.

(AFr)