Oostendse uitgaansbuurt is vier zaken armer

z
Gillian Lowyck

In een klap is de Oostendse uitgaansbuurt vier zaken armer: onlangs kwam er een einde aan ‘t Oostends Variététheater, Rino, Groovy Buddha en Van’s. Uitbater Nikolaas Vanhoucke verkocht de panden.

Het is een serieuze aderlating voor het Oostendse uitgaansleven, dat het al niet gemakkelijk had sinds de bouw van het Nieuw Helmond en het verdwijnen van Ciné Rialto. Oostendenaar Nikolaas Vanhoucke (39) verkocht de gebouwen waar er vier zaken in gevestigd zijn. Zo verdwijnen er niet alleen zaken om uit te gaan, maar na het verdwijnen van De Illusie is Oostende nog een theaterzaal armer. ‘ t Oostends Variététheater, waar talloze Oostendse verenigingen stonden, en grote namen als Kamagurka en Herr Seele, Alex Agnew, Nigel Williams, Gunter Lamoot, Johan Verminnen, Philippe Geubels… houdt er na 18 jaar mee op.

Bouwwerf

“Doordat het uitgaansleven in Oostende zo achteruit gaat, waren we eigenlijk rustig aan het nadenken om de zaak van de hand te doen”, vertelt Nikolaas. “We moesten hier niet weg, we konden het zeker nog een paar jaar volhouden. Maar nu hadden we een opportuniteit en dat konden we niet laten gaan. We denken aan de toekomst. Doordat de Rialto wordt afgebroken, moeten we ook rekening houden met een bouwwerf voor de deur. Dat hebben we al meegemaakt met de bouw van het Nieuw Helmond, en dat is twee jaar afzien.”

De gebouwen werden verkocht aan een bouwpromotor. De panden zullen ongeveer gelijktijdig met de Rialto afgebroken worden. “Er komen appartementen in de plaats met op het gelijkvloers winkels. Sowieso geen horeca meer. Dit is een aderlating voor het uitgaansleven, ja. Maar als de mensen het erg vinden, hadden ze maar meer naar hier moeten komen. En dan hadden wij die beslissing niet moeten nemen. De Langestraat zal er altijd zijn, maar met een andere invulling dan. Het is het einde van de Langestraat zoals we die altijd kenden.”

(GLO – foto’s GLO)

Lees ook hierover in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier