Oostendse strijd tegen de meeuw: experimenten met vuilniszak in ton zonder deksel

Redactie KW

Om het openpikken door meeuwen te vermijden, gaat Oostende experimenteren met gladde, plastic ‘tonnen’ zonder deksel om de huisvuilzak in te plaatsen. Dat maakte burgemeester Jean Vandecasteele vrijdagavond op de gemeenteraad bekend.

Sofie Cloet (Groen) interpelleerde de burgemeester over de meeuwenproblematiek. Haar partij stelde deze week een eigen alternatief voor, een stevige, meeuwenbestendige zak waarin je de eigenlijke huisvuilzak kan stoppen. Burgemeester Vandecasteele waarschuwde echter dat dit tot een meerkost voor de ophaling zal leiden en vreesde dat de leeggemaakte zakken zullen wegwaaien.

“Wij hebben een akkoord bereikt met de ophaalfirma om de zakken zonder meerkost voor het ophalen in een gladde container, een soort plastic bak of ton zonder deksel te laten plaatsen”, gaf de burgemeester mee. “We zullen daarmee experimenteren. De haken om de vuilniszakken aan op te hangen, waarmee we in de Kaaistraat al experimenteerden, werken ook. Daar gaan we ook op door.”

“De subsidie voor het plaatsen van netten op platte daken is nog door niemand aan gevraagd”, meldde de burgemeester. “Nochtans bleek dat uit proeven die we vorig jaar deden het beste middel.” Vandecasteelde toonde zich bereid om subsidies voor groendaken op bedrijven, een voorstel van Groen, te bekijken.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier