Oostends carnaval verliest één van zijn boegbeelden

Wijlen Willy Geldhof. (Foto FRO)
Redactie KW

Willy Geldhof, bekend als Jantje Babbelaar, is overleden

Oostendenaar Willy Geldhof is op 74-jarige leeftijd overleden in het AZ Damiaan.

De man werkte eerst als politieagent in Heist, stapte over naar Bomag Oostende en eindigde zijn actieve loopbaan bij de reinigingsdienst van Stad Oostende.

Wullokbal

Willy Geldhof was in carnavalskringen vooral bekend onder de naam van ‘Jantje Babbelaar’. Hij fungeerde eerst als secretaris van de Orde van de Kloeffe en stapte in 1975 over naar de Orde van de Wulllok, ook als secretaris. Hij presenteerde het jaarlijkse Wullokbal, organiseerde 25 jaar lang de Oostendse carnavalstoet op zondag, de optredens van de Wullok Show Girls op het Wapenplein en op de zeedijk in Mariakerke. Hij zorgde ook voor optredens in Lloret de Mar en in Tervuren, waar de Wulloks optraden met Will Tura.

Nieuwe heupen

Een vijftal jaren geleden moest Willy afhaken voor het jaarlijks carnavalsgebeuren. Hij kreeg twee keer nieuwe heupen en was minder mobiel geworden. Toch bleef hij het carnaval op de voet volgen. Zijn gevoel voor humor heeft hij nooit verloren.

De plechtige uitvaartdienst voor Willy Geldhof vindt plaats op maandag 10 maart, in de aula van het uitvaartcentrum Rommelaere, Stuiverstraat 470, Oostende.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier