Oostends carnaval op zijn kop: toch tweede kandidaat-prins

Daniël Decorte krijgt dan toch concurrentie voor de verkiezing van prins carnaval. © foto FRO
Redactie KW

Op de vooravond van de trekking van de nummers voor de ultieme verkiezingscampagne, heeft er zich dan toch een tweede kandidaat-prins in Oostende aangediend.

Een jaar lang heeft Oostendenaar Daniël Decorte campagne gevoerd, als enige kandidaat voor de titel van Prins Carnaval Groot-Oostende 2018. Als ‘Knol’ werd hij al drie keer verkozen tot Prins Carnaval Derde Leeftijd zodat hij de titel van Keizer mag dragen. Iedereen was ervan overtuigd dat ‘Knol’ geen concurrentie had en dat niemand het tegen hem durfde opnemen. Op de vooravond van de trekking van de nummers voor de ultieme verkiezingscampagne, hebben duistere krachten (?) ervoor gezorgd dat er, op de valreep, net als vorig jaar met Den Elvis, toch een tweede kandidaat uit de carnavalshemel is gevallen.

The Melody Makers

Het betreft zaakvoerder Jaan Cavens (34), totaal onbekend in het Oostends carnaval. Hij wordt voorgedragen door muziekgroep The Melody Makers uit Oostende en heeft vrijdag officieel zijn kandidatuur ingediend. Jaan Cavens was vrijdagavond niet aanwezig op de nummertrekking in Café Westrozebeke, maar hij werd vertegenwoordigd door Jean-Pierre Severens, voorzitter en dirigent van The Melody Makers. Na heel wat discussie trok kandidaat ‘Knol’ het nummer 3. Jaan mag nog veertien dagen campagne voeren onder nummer 2. De verkiezing grijpt plaats op 17 februari in Zaal Wellington. Organisator Glenn Dangreau, voorzitter van de Orde van de Kloeffe, is uiteraard dik tevreden met de tweede kandidaat en met het feit dat er toch strijd zal moeten geleverd worden. Het worden nog ‘zotte’ dagen voor het zo ver is.

Wordt het Knol, of zorgt Jaan voor de verrassing?

(FRO – foto FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier