Oostendenaars kunnen Groen Lint ontdekken op de fiets

De Oostendedag werd deze middag voorgesteld op de kinderboerderij. We zien burgemeester Johan Vande Lanotte met een delegatie van Toerisme Oostende: Isolde Simoens, Vincent Drouard, Sam Lauwers en Peter Craeymeersch. © (Foto BVO)
Redactie KW

Op zondag 4 september nodigen Toerisme Oostende en het stadsbestuur iedereen uit deel te nemen aan de eerste editie van de Oostendedag.

Dit nieuwe initiatief bestaat uit een fiets- en zoektocht langs het zuidelijk deel van het Groene Lint rondom Oostende. Tussen 11 en 18 uur zijn er verrassende optredens, lekkernijen en animaties langs het parcours van 19 km. De drie centrale start- en stopplaatsen bevinden zich in Stene (kinderboerderij De Lange Schuur, Stuiverstraat 599 en Koninklijk Atheneum Pegasus (Steensedijk 495) en Zandvoorde (ontmoetingscentrum ‘t Kasteeltje, Kasteelstraat 22b).

De deelnemers kunnen starten tussen 11 en 14 uur. De zoektocht bestaat uit enkele vragen met bijhorende foto’s. Inschrijven is niet nodig. Wie geen fiets geeft kan op de drie centrale locaties genieten van de animatie, waaronder vuurspuwers, een fietsworkshop, mobiele minifanfare en voor de kleinsten een rondrit met tractor en wagen tussen de dieren. Er zijn ook lekkernijen verkrijgbaar.

“We willen met deze Oostendedag vooral de inwoners van de Stad aan Zee samen brengen. Hopelijk wordt dit gratis evenement het begin van een mooie traditie. Aan de zoektocht is een mooie prijs verbonden. Het is een mooie manier om het Groene Lint te promoten. Volgend jaar verkennen we het oostelijk deel voetganger traject”, aldus nog burgemeester Johan Vande Lanotte.

(BVO)

>> Info op www.oostendedag.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier