Oostendenaars eindigen tweede in wereldwijde studentenwedstrijd

Redactie KW

Jens Seys (24), Jonathan Theys (26) en Olivier Weynen (23) moesten enkel een team uit Estland laten voorgaan in een liftwedstrijd van Red Bull.

Niet minder dan 500 studenten uit 55 verschillende landen vormden 165 teams. Daarvan haalden 157 teams de finish. De wedstrijd startte op dinsdag 12 april en eindigde dinsdag om 15 uur. De studenten moesten in zeven dagen vanuit Barcelona in Parijs geraken en onderweg zoveel mogelijk punten verzamelen. Als betaalmiddel voor transport, slaapplaats en voeding mochten ze enkel blikjes Red Bull gebruiken. Hoe meer opdrachten ze tot een goed einde brachten, hoe meer punten ze konden verdienen om de wedstrijd te winnen. Snelheid was van cruciaal belang, maar ook tactiek en een goed sociaal netwerk.

Energiedrank én charmes

Jens Seys (24), Jonathan Theys (26) en Olivier Weynen (23) – aka Team Wauw – van Universiteit Gent stonden al de hele week op de eerste plaats in de wedstrijd ‘Red Bull Can You Make It’. Het werd een spannende nek-aan-nekrace met team ‘Alive’ uit Estland. De Oostendenaars van team Wauw mochten zich dinsdagavond in Parijs als tweede kronen.

“Het is een onvergetelijk en onvoorspelbaar avontuur geweest. De ene nacht sliepen we in een vijfsterrenhotel, de andere nacht in een kartonnen doos in een garage,” vertellen ze. “We ontmoetten fantastische mensen onderweg. Het is niet te geloven hoe ver je kan geraken met enkele blikken Red Bull en je eigen charmes…”

(FJA)