Oostendenaar strijdt mee om titel ‘World’s Most Passionate Bartender’

© DJ
Redactie KW

Oostendenaar Pierre Daen strijdt mee voor de titel ‘World’s Most Passionate Bartender’. De bekende horecaman verdedigt deze week in Barcelona de Belgische eer tussen zestien internationale finalisten.

De internationale wedstrijd is een initiatief van de Spaanse likeurdrank Licor 43 die de ‘vaak ontbrekende passie terugbrengt in de horeca’. Onderzoeksbureau Kantar Millward Brown voerde een onafhankelijk onderzoek uit onder 1.350 respondenten in negen landen: Australië, Brazilië, Duitsland, Mexico, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. Het onderzoek wees uit dat ze vooral toewijding en passie waarderen in horecaprofessionals. De resultaten van dit globaal onderzoek waren de motivatie voor Licor 43 om de vernieuwende wedstrijd te organiseren.

Barcelona

“Door deze unieke internationale competitie te organiseren, wil Licor 43 iedereen eraan herinneren hoe belangrijk passie is, vooral in de horeca. De verkozen finalisten hebben allemaal bewezen dat ze een uitzonderlijke passie voor hun job hebben“, zegt marketing director Julian Fernandez Estevez. Waar de meeste bartenderwedstrijden draaien om de complexiteit van cocktails en vaardigheden, ligt bij deze wedstrijd de focus op het karakter, de drive en passie van de bartender. Deze week vindt in Barcelona de finale plaats en strijden zestien finalisten, die werden geselecteerd tijdens nationale voorrondes, om de titel van de ‘World’s Most Passionate Bartender’.

Mooie erkenning

Pierre Daen van restaurant ‘City Park’ in Oostende verdedigt de Belgische eer. “Hij werd verkozen om België te vertegenwoordigen vanwege zijn toewijding en de passie in zijn DNA“, klinkt het bij de jury. Pierre Daen reageert enthousiast vanuit Barcelona. “Deze wedstrijd is een leuke ervaring en mooie erkenning voor ons werk. Zonder passie hou je het niet vol in de horeca. De concurrentie is wel heel groot”, aldus Pierre Daen. Het winnende drankje zal gekroond worden als officiële cocktail van ”s Werelds Meest Gepassioneerde Bartender 2017′ en geprezen worden op de website van Licor 43.

(DJ)