Oostendenaar Ludovic Dupont doet gooi naar wereldrecord poolbiljart

Ludovic Dupont, een fervent poolbiljarter, doet vanaf vrijdag 28 juli om 10 uur een gooi naar het wereldrecord poolbiljarten. © JRO
Redactie KW

Van vrijdag 28 juli tot en met zondag 6 augustus doet de 39-jarige Oostendenaar Ludovic Dupont een gooi naar het wereldrecord poolbiljart. Momenteel staat het officiële wereldrecord op 100 uur.

“Ik ben al gebeten door de microbe van het poolbiljarten van toen ik nog een kleine jongen was”, vertelt bouwvakker Ludovic. “Ik speel al vele jaren poolbiljart op competitieniveau, maar in de eerste plaats is biljarten een hobby. Op mijn dertiende begon ik met tapbiljart, later koos ik voor poolbiljart aangezien tapbiljart niet meer zo vaak werd gespeeld. Aangezien het wereldrecord momenteel op 100 uur staat, heb ik met 101 uur genoeg om het wereldrecord te verbreken, maar ik wil er nog een stuk bij doen. Uiteraard wil ik niet dat het record in korte tijd opnieuw verbroken wordt, daarom probeer ik om toch zeker 130 uur te biljarten. Als ik mij daarna nog fit genoeg voel, doe ik gewoon verder tot ik niet meer kan.”

Nu zal ik het dus met twee uurtjes slaap per dag moeten doen, maar dat lukt me wel

“Alles zal volgens de regels verlopen die het Guinness Book of Records voorschrijft, waarbij we alles op camera zullen vastleggen. Elk uur mag ik volgens de regels vijf minuten pauze nemen. Die spaar ik op om eventueel een uur of twee te kunnen slapen per 24 uur. Ik ben het gewoon om weinig te slapen, tijdens de gewone werkweek slaap ik amper vier à vijf uurtjes. Met die vijf uur slaap ben ik opnieuw klaarwakker en klaar om de werkdag te starten. Veel slaap is niet aan mij besteed. Nu zal ik het dus met twee uurtjes per dag moeten doen, maar dat lukt me wel. De eerste twee dagen probeer ik door te doen om een eerste keer vier uur te slapen, daarna doe ik het met amper twee uur per dag.”

Tegenstanders gezocht

“Momenteel kan ik rekenen op een redelijke achterban die me zal steunen om het record te verbreken. Toch ben ook nog op zoek naar mensen die tijdens de achtdaagse willen langskomen om een spelletje poolbiljart tegen mij te spelen. Vooral tijdens de nacht zal het niet altijd even simpel worden om mensen te vinden. Daarom reken ik op iedereen die mij wil steunen. Er zal tijdens de hele periode ook animatie zijn in het café”, besluit Ludovic. In april deed Jimmy De Frenne, ook al een Oostendenaar, nog een poging om het wereldrecord te verbreken, maar hij moest door gezondheidsproblemen na 48 uur zijn poging staken. Wie Ludovic wil steunen kan terecht in sfeer- en praatcafé ‘t Amusement in de Timmermanstraat 55 in Oostende. Ludovic startte stipt om 10 uur met zijn wereldrecordpoging.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier