Oostendenaar doet een gooi naar het wereldrecord poolbiljart

Jimmy is klaar om het wereldrecord te verbreken, gesteund door zijn supporters. © Foto JRO
Redactie KW

Zaterdagmiddag om 15 uur stipt is de bijna 46-jarige Jimmy De Frenne begonnen aan zijn wereldrecordpoging poolbiljart. Volgens het Guinness Book Of Records staat het officiële record nu op 100 uur. Jimmy De Frenne wil dat record met minstens 20 uur verbeteren.

“Vorig jaar verbeterde ik nog het wereldrecord strijken”, opent Jimmy. “Het was dan de bedoeling om 100 uur lang aan de strijktafel te staan, maar na 83 uur moest ik stoppen omwille van de gezondheid van mijn vrouw. Dit jaar koos ik ervoor om het wereldrecord poolbiljarten aan te pakken. Ik speel zelf ook competitie poolbiljart in ‘t Amusementje, dus waarom geen wereldrecord poolbiljart verbreken? Net als vorig jaar gaat de opbrengst opnieuw naar het goede doel. We gaan alle ploegen die in het Oostendse verbond spelen aanschrijven en hen vragen om tegen mij te komen spelen. In principe mag iedereen tegen mij komen spelen, met of zonder ervaring. We hebben twee pooltafels ter beschikking, we vragen daarvoor zes euro per uur. Naast het biljarten zelf organiseren we ook heel wat nevenactiviteiten. Zo hebben we gedurende de hele week animatie voorzien.”

Tot zijn 46ste verjaardag?

“Op zaterdag 1 april krijgen we enkele artiesten over de vloer die er een spetterend optreden komen geven. De dagen erna geven we nog een karaokenamiddag, een bingo, een kindernamiddag met disco, een countryavond en een foute party. In principe zouden we doorgaan tot zes april, het kan echter zijn, indien de dokter het goedkeurt, dat ik doorga tot de zevende. Waarom tot de zevende? Wel, dan word ik 46 jaar, dus waarom niet doorgaan en mijn record nog steviger vestigen om daarna af te kunnen sluiten met een grote verjaardagsparty. De bedoeling is om tot in 2021 elk jaar een nieuw wereldrecord te vestigen, om dan in 2021 opnieuw mijn eigen wereldrecord strijken van 83 uur te verbreken. In 2021 word ik er 50, dan is het welletjes geweest. Op die manier draag ik ook bij aan de maatschappij. Alle opbrengsten van het wereldrecord en de nevenactiviteiten gaan integraal naar vzw Caring Family. Dezelfde vzw waar ik vorig jaar geld voor inzamelde. Die mensen hebben elke euro hard nodig.”

“We zijn Jimmy erg dankbaar”

“Wij zijn uiteraard erg blij dat we opnieuw mogen rekenen op de steun van Jimmy”, vertelt Kelly Van Oost (34), oprichtster van vzw Caring Family. “Vorig jaar na zijn wereldrecordpoging strijken kregen we een mooi bedrag overhandigd, daarmee hebben we veel mensen kunnen helpen. We willen vooral mensen helpen die te kampen krijgen met kansarmoede. We hebben in de paar jaar dat we bezig zijn al enkele honderden mensen kunnen bijstaan. Niet alleen financieel maar ook met kledij, speelgoed en zo verder. Ook willen we mensen helpen die door een ziekte in armoede geraken. Dat Jimmy nu opnieuw voor ons kiest om het opgehaalde geld aan ons te schenken maakt ons erg blij. We krijgen nergens subsidies van, dus alle steun is meer dan welkom. We zijn hem erg dankbaar.”

Wie Jimmy aan het werk wil zien, kan terecht aan de parking van de Sea Arena rechtover de Delhaize.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier