Oostende wil uitzicht tuinwijk Westerkwartier behouden

Redactie KW

Het stadsbestuur wil het uitzicht van de tuinwijk in het Westerkwartier behouden. Daartoe is een erfgoedstudie afgewerkt, die vanaf nu als kader zal gebruikt worden bij het beoordelen van bouwaanvragen.

De tuinwijk in het Westerkwartier, oorspronkelijk gebouwd door de Oostendse Haard, bevat gelijkaardige huizen van één of twee bouwlagen. . Veel huizen staan op de lijst van waardevol erfgoed, met hoge of lage locuswaarde, en de stad wou duidelijkheid scheppen over wat er kan en wat niet. Samen met het AGSO en de erfgoedcommissie A.Be werd daarom een erfgoedstudie opgesteld.

Het gaat over woningen in de Overvloedstraat, Spaarzaamheidsstraat, Gelijkheidsstraat, Dr. Verhaeghestraat, Werkzaamheidsstraat, Verenigingsstraat, Oostendse-Haardstraat en deels de Nieuwpoortsesteenweg. “Met de studie beschikken we nu over een duidelijk kader voor het beoordelen van toekomstige stedenbouwkundige vergunningsaanvragen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Tommelein. “Het is duidelijk dat het Westerkwartier als tuinwijk beeldbepalend is voor de stad. We willen deze samenhang dan ook in de toekomst behouden. Verbeteringswerken kunnen uiteraard, maar het uitzicht zal behouden moeten blijven.”

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier