Oostende treft maatregelen in de marge van BK Vuurwerk

Redactie KW

In Oostende worden, in de marge van het BK Vuurwerk, veiligheidsmaatregelen genomen na de aanslag in Nice. Elders in de provincie hangen de vlaggen her en der halfstok.

In Oostende wordt elke week een manche van het BK Vuurwerk georganiseerd. Omdat de gelijkenis met de aanslag in Nice groot is, neemt ook Oostende maatregelen. “In dat veiligheidskader is afgesproken dat in de zones waar veel wandelaars aanwezig zijn, de toegang van voertuigen sterk bemoeilijkt wordt”, klinkt het bij de stadsdiensten. “Omdat de brandweer en dienstwagens sowieso nog toegang moet verkrijgen, wordt niet met een fysieke afsluiting gewerkt maar wordt een gemakkelijke en snelle inrit vermeden. Bij vuurwerk zal bovendien gewerkt worden met versterkte verkeerscontroles op de straten die naar het vuurwerk leiden. Deze afspraken worden vanaf deze middag in uitvoering gebracht.”

Halfstok

Hier en daar worden de vlaggen ook halfstok gehangen, zoals in Knokke-Heist en Bredene.

In Ieper is al een rouwregister geopend. “Vanuit Ieper willen we solidair zijn met deze mensen, met de bevolking van de stad Nice en met het Franse volk”, zegt eerste schepen Jef Verschoore. “In onze Vredesstad gedenken we dagelijks de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog en zoeken we elke dag naar antwoorden op de vraag wat mensen aanzet tot gewelddadige acties.”

In Kortrijk werd vrijdagavond een Franse avond georganiseerd. Daar is om 19 uur een stiltemoment gehouden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier