Oostende moet afscheid nemen van Lydie Lus

Redactie KW

Lydie Lus is twee dagen na haar 90-jarige verjaardag overleden in RVT Godtschalck, waar ze al vijf jaar verbleef.

Lydie was meer dan 50 jaar lid van de Vismijnvrienden en speelde meer dan 25 keer een kleine hoofdrol in de Oostendse Revue. Als lid van de Vismijnvrienden in typische kledij van visvrouw, nam ze deel aan tal van toeristische manifestaties, stedelijke plechtigheden en festiviteiten, zoals de Maatjeshappening. Haar foto verscheen in meerdere toeristische brochures in binnen- en buitenland.

Lydie Lus was ook een populaire actrice van de Oostendse revue. Als Lydie opkwam, wisten de aanwezigen in het kursaal dat ze hun oren moesten spitsen. Met haar ‘wiede belle’ kon ze enorm luid schelden en ze pakte in haar rol van Lydie en andere personages ook altijd uit met rake opmerkingen.

Lydie kreeg in het begin van 2014 problemen met de gezondheid. Ze verbleef enkele weken in de kliniek, maar ze kon terug naar Godtschalck, waar ze zich thuis voelde. De jongste maanden ging haar gezondheid bergaf.

De vrouw was gehuwd met Firmin David, die overleed in 2008, en moeder van twee zonen: Laurent (66) en Rudy (63). Ze was ook de oma van drie kleinkinderen en overgrootmoeder van vijf achterkleinkinderen. De begrafenisplechtigheid zal, op vraag van Lydie zelf, plaats vinden in intieme kring.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier