Oostende krijgt binnenkort eigen weerbericht

In september 2016 was het nog bijzonder mooi weer aan zee. © HH
Redactie KW

Toerisme Oostende overweegt om een Oostends weerbericht te starten. Het is nog onduidelijk hoe het er moet uitzien en waar je het zal vinden, maar er wordt al tegen de zomer of zelfs de paasvakantie werk van gemaakt.

Het is een oud zeer aan de kust. De nationale weerberichten slaan op het binnenland en geven een verkeerd beeld van het weer aan de kust. Het is wetenschappelijk bewezen dat de zon het vaakst schijnt aan de kust en zeker in de zomer van 2016 was het verschil opmerkelijk. “Afgelopen zomer hebben we te dikwijls vastgesteld dat het nationale weerbericht niet klopte voor de kust”, aldus directeur Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende. “Daarom zijn we nu de verschillende pistes aan het bekijken.”

Juiste informatie

“Dit is te belangrijk voor onze kust. Je kan je niet voorstellen hoeveel schoonmoeders plots gestorven zijn als er in het weekend slecht weer voorspeld wordt. Alle uitvluchten zijn dan goed om een boeking aan de kust te kunnen annuleren”, weet de Toerismedirecteur. “Daarom moeten we een accuraat weerbericht kunnen meegeven. We investeren zoveel in de ideale communicatie en promotie voor onze stad. Dan moeten we ook het maximum doen om over het weer de juiste informatie naar voren te brengen.”

“We zijn nu aan het bekijken hoe we het Oostends weerbericht het best aanpakken. Er bestaat al een Kustweerbericht, maar daar wordt het onderscheid gemaakt tussen de Oostkust en de Westkust. Oostende valt daar tussen. Onze timing zal afhangen van de lopende gesprekken en van de grootte van de investering. Het is de ambitie om tegen de zomer van start te gaan, maar het zou nog beter zijn mocht ons weerbericht al beschikbaar zijn tegen de paasvakantie.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier