Oostende herdenkt zijn op zee gebleven vissers en zeelui

Leerlingen van het KW IBIS na de bloemenhulde. © (Foto ML)
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie is er in Oostende op tweede paasdag de jaarlijkse vissershulde aan het Monument van de Zeelieden.

Na een plechtige herdenkingsmis in de Sint-Petrus en -Pauluskerk georganiseerd door het Comité Vissershulde en de Koninklijke Federatie der Zeelieden volgt een bloemenhulde aan het monument op het Zeeheldenplein. Op de sokkel groeit dan een bloementapijt voor de op zee gebleven vissers en andere onfortuinlijke zeelui. Kransen zijn er dit jaar o.a. van Vlaamse regering, de stad en provincie, overheidsdiensten, nabestaanden van de slachtoffers en culturele verenigingen.

Jean-Pierre Falise, voorzitter van het herdenkingscomité Paster Pype, legt namens deze vereniging, die genoemd werd naar de legendarische visserijaalmoezenier, een krans neer.
Jean-Pierre Falise, voorzitter van het herdenkingscomité Paster Pype, legt namens deze vereniging, die genoemd werd naar de legendarische visserijaalmoezenier, een krans neer.© (Foto ML)

De leerlingen van het K.W. Ibis escorteerden telkens een afgevaardigde van bovenvermelde instanties of organisaties bij het neerleggen van de kransen. Tijdens het laatste weekend van mei, ter gelegenheid van ‘Oostende voor Anker’, gaat op dezelfde locatie de zeewijding door.

(ML – Foto’s ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier