Oostende heeft een nieuwe Prins Carnaval

Daniël Decorte is niet alleen Keizer, maar ook Prins Carnaval van Groot-Oostende. © FRO
Redactie KW

De Orde van de Kloeffe organiseerde zaterdagavond, in samenwerking met de feestdienst van de Stad Oostende, het jaarlijks prinsenbal met verkiezing van de nieuwe Prins Carnaval Groot-Oostende.

Daniël Decorte, alias Knol, had zich vorig jaar al gemeld als kandidaat-prins. Veertien dagen geleden sprong Jaan Cavens, als tweede kandidaat Jaan, ook op de carnavalskar, zodat er uiteindelijk toch een verkiezingsstrijd op gang kwam. Tussen 22 en 01.u. kwamen 668 sympathisanten een geldige stem uitbrengen. Onder toezicht van de getuigen en een afgevaardigde van de stad werden de stemmen geteld en daaruit bleek dat Knol, cafébaas van feestcafé Westrozebeke, met overdonderende meerderheid de grote winnaar was. Kloeffe-voorzitter Glenn Dangreau mocht de naam van de nieuwe Prins Carnaval Groot-Oostende 2018 bekend maken.

Prins Knol, die eerder ook al tot Keizer Derde Leeftijd werd gekroond, dankte zijn fans en beloofde er begin maart een spetterend carnavalsweekend van te maken. Ere-jonker Jaan, die de hele zaal verrast had met een muzikaal optreden, en een ode aan zijn vrouw Gwendolyne, aanvaardde zijn nederlaag met de glimlach en kondigde meteen aan dat hij kandidaat is voor de titelstrijd in 2019! Prins 2017 Den Elvis werd opgenomen in de Orde van de Kloeffe.

Prins Den Elvis werd opgenomen in de Orde van de Kloeffe.
Prins Den Elvis werd opgenomen in de Orde van de Kloeffe.© FRO

(FRO/foto FRO)