Oostende heeft een carnavalsprobleem

Daniel Decorte alias kandidaat Prins Knol en Kelly Klutsch alias kandidaat Prinses Kelly. © FRO
Redactie KW

Wie wil nog prinses of prins worden in Oostende?

Op zaterdag 6 januari worden in Zaal Pax de nummers getrokken van de kandidaten voor de verkiezing van Prinses Carnaval Groot-Oostende 2018. Probleem is dat Kelly Klutsch, lid van de Orde van de Wullok, tot nu toe de enige kandidate is die zich aanmeldde. Dames die zich geroepen voelen (om prinses te worden) en Kelly het vuur aan de schenen te leggen, kunnen zich de avond zelf nog melden in Zaal Pax.

Ook voor de titel van Prins Carnaval Groot-Oostende 2018 is er slechts één kandidaat. Niemand minder dan Daniël Decorte, drievoudig Prins Carnaval Derde Leeftijd, wil als Keizer Knol ook de kroon van Prins op zijn hoofd zetten. Niemand heeft hem dat voorgedaan en niemand zal hem dat willen of durven beletten. De verkiezing vindt plaats in Zaal Wellington op 17 februari.

Kroegentocht

Om hun campagne kracht bij te zetten, organiseerden kandidaat Prinses Kelly en kandidaat Prins Knol vorige maandag voor hun vrienden en sympathisanten een nieuwjaarreceptie in Café Westrozebeke. Op zaterdag 6 januari organiseren ze samen een grote kroegentocht met een carnavalsbus. Die vertrekt aan Café Westrozebeke en doet volgende cafés aan: Café Sportiva (Mariakerkelaan), Café Capri en Café Tivoli (allebei Opex), Café Bierhuis en Café De Puinhoop (allebei Bredene), Café Bij Savas (Konterdam), Den Heiligen (centrum), ‘t Amusement (Westerkwartier) en Zaal Pax (Schilderstraat). Daar organiseert Het Hof der Prinsen die avond de trekking van de nummers voor de verkiezing van Prinses Carnaval 2018.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier