Oostende haalt brons als Europese Sportstad 2017

Heel wat sportevents zoals de Neptunus Run kleurden het sportjaar 2017. © grf
Redactie KW

Cagliari in Sardinië haalt goud, het Portugese Gondomar zilver.

Oostende werd vorig jaar verkozen tot Europese Sportstad 2017, samen met 14 andere Europese steden. Op basis van de kandidatuur en de verwezenlijkingen in het afgelopen jaar kon iedere Europese Sportstad 2017 zich dan tegen eind september kandidaat stellen als dé Europese Sportstad van 2017.

Oostende haalt hierbij brons.

Oostende moest de duimen leggen voor Cagliari, de grootste stad van het eiland Sardinië, die met zijn sportbeleid voor een 155.000 inwoners het goud behaalde. Het zilver gaat naar Gondomar, Portugal, die zowat 165.000 inwoners telt.

“Erkenning doet deugd”

“Oostende is een echte sportstad waar sterk geïnvesteerd wordt in een kwalitatieve sportinfrastructuur en de uitbouw van een divers en integraal beweeg- en sportbeleid,” zo klopt de stad zich op de borst in een persbericht. “Het omvat een brede waaier gaande van recreatiesport tot competitie en topsport. Zo wordt er telkens sporten op maat aangeboden voor alle leeftijds- en kansengroepen.”

“Het behalen van deze prachtige derde plaats is een gezamenlijke verdienste van de dienst Sport, de Sportraad, de Sportclubs en alle andere mensen die zich op vrijwillige basis inzetten om van Oostende een heuse sportstad te maken,” vertelt schepen van Sport Arne Deblauwe. “Deze erkenning doet deugd en geeft aan dat we allen samen duidelijk goed bezig zijn!!”

(mlt)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier