Oostende diept plannen voor sporthal in Schapenstraat weer op

Op deze plek komt de nieuwe sporthal. (Foto RB)
Redactie KW

Oostende diept het oude plan om een sporthal te bouwen op de scholensite van het GO! aan de Schapestraat weer op.

Het plan om een sporthal te bouwen op de scholensite van het Gemeenschapsonderwijs dateert al van een achttal jaar terug, maar werd in 2013 geschrapt omdat de gekozen formule, waarbij de Vlaamse overheid zou bouwen en de stad zou afbetalen, te duur uitviel. Nu komt het plan weer boven water, maar dit keer bouwt de stad gewoon zelf. Het GO! brengt de grond in, maar mag de sporthal op schooldagen gebruiken. Buiten de schooluren kunnen er sportverenigingen terecht.

“Het college van burgemeester en schepenen besliste op de zitting van maandag 25 januari om een ontwerper aan te stellen. We verwachten de kandidaturen tegen 3 maart”, zegt schepen van Sport Arne Deblauwe. “Het gaat om een Europese procedure die uit twee fasen zal bestaan. In de eerste fase van de conceptuele voorstudie moet een raming gemaakt worden van verschillende scenario’s, die nu op tafel liggen. In de tweede fase volgt dan de eigenlijke ontwerpopdracht.”

Drie scenario’s

Er zijn drie verschillende scenario’s. Het eerste scenario omvat twee variaties, een sportzaal van 24 bij 44 m of van 36 bij 50 m. De eerste is vergelijkbaar met sporthal De Spui, de tweede met de Koninklijke Stallingen. In scenario 2 komt er naast die sportzaal nog een zaal voor lage zaalsporten met een oppervlakte van 20 bij 12,5 m, een hoogte van 4 m en een bijhorende berging. In het derde scenario wordt de sportzaal nog aangevuld met een atletiekpiste met bijhorende berging. Zowel de mogelijkheid van een indoor als van een overdekte atletiekpiste moet bekeken worden.

“In overleg met de Sportraad en het Gemeenschapsonderwijs zal het stadsbestuur kiezen voor één van de voornoemde scenario’s. De uiteindelijke keuze hangt grotendeels af van de geraamde kostprijzen. De ontwerper zelf kan dan formeel aangeduid worden in het najaar 2016”, verduidelijkt schepen van Sport Arne Deblauwe. “Het gekozen scenario zal dan uiteraard nog in detail uitgewerkt worden door zowel de dienst Sport als het GO!. Het dossier wordt gecoördineerd door de directie Kinderopvang, Jeugd, Onderwijs en Sport met de ondersteuning van de watermaatschappij FARYS|TMVW.”

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier