Oostduinkerkenaar krijgt kaartje terug dat hij elf jaar geleden opliet met een ballon

15/06/17 om 08:21 - Bijgewerkt om 08:19

Elf jaar nadat Thijs Lescroart (17) uit Oostduinkerke een ballon opliet op de dag van zijn eerste communie, heeft hij een bericht gekregen dat zijn kaartje werd gevonden in het Franse Rijsel.

Oostduinkerkenaar krijgt kaartje terug dat hij elf jaar geleden opliet met een ballon

Thijs Lescroart: "Ik ben Matthieu alleszins zeer dankbaar dat hij de moeite deed om te reageren." © TH

"Hallo, ik ben Thijs! En ik vier vandaag mijn Eerste Communie. Ik ben heel benieuwd waar deze ballon zal landen. Stuur je het kaartje terug? Mijn adres staat op de ommezijde." Was getekend Thijs Lescroart, 4 juni 2006. Niemand die er elf jaar geleden bij was toen Thijs zijn ballon opliet, zou nu nog zijn geld ingezet hebben op de vondst van het kaartje. Sterker nog: bij iedereen was de ballon van de toen nog kleine Thijs al lang uit zijn gedachten. Ook het leven van Thijs ging gewoon voort. "De eerste weken nadat je zo een ballon oplaat, ben je daar natuurlijk mee bezig. Je vraagt je af in welke richting de wind je ballon heeft geblazen en of iemand ooit je kaartje zal vinden. Maar je groeit op en bent met totaal andere dingen bezig."

Onder de indruk

"Groot was dan ook mijn verbazing toen ik dinsdagavond via sociale media een berichtje kreeg van de mij onbekende Matthieu Denecker. Die vroeg me of ik me nog herinnerde dat ik op mijn eerste communie een kaartje aan een ballon had opgelaten. Dan word je toch in een klap teruggeblazen naar die ene dag vol feest, cadeautjes en natuurlijk naar dat precieze moment waarop ik het kaartje de lucht in liet gaan. Het doet me wel iets dat het teruggevonden is. Ik ben onder de indruk. Ik ben Matthieu alleszins zeer dankbaar dat hij de moeite deed om te reageren."

Onherkenbare foto

Vinder Matthieu Denecker (29) uit Kuurne ontdekte het intussen het verweerde kaartje aan de rand van een vliegveld in Marcq-en-Baroeul in de buurt van Rijsel. Hij gaat er regelmatig zweefvliegen. "Het kaartje ziet eruit alsof het al een paar keer in de grasmachine is beland. Zo is het fotootje van Thijs totaal onherkenbaar geworden. Maar de tekst was nog duidelijk leesbaar. Ik had onmiddellijk het gevoel dat ik Thijs op het internet moest opzoeken en hem na al die tijd zijn kaartje terug te bezorgen. Met een kleine moeite heb ik zo iemand een leuke verrassing bezorgd. Daarvoor doe je het toch." Matthieu stuurde het kaartje meteen terug naar Thijs. Per post deze keer.

(TH)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!