Ook Poperinge krijgt ‘escape game’

Bart Couwet: "Het komt er op aan als team te blijven communiceren, de koelbloedigheid te bewaren en niets over het hoofd te zien." (Foto MD)
Redactie KW

Binnenkort opent ook in Poperinge een huis met een real-life escape game. In de Gasthuisstraat 66 krijg je één uur de tijd om te ontsnappen. Vanaf 1 december kun je boeken voor een spannend uitstapje met familie of vrienden.

Bart Couwet is 44, binnenhuisarchitect, veiligheidscoördinator en vrijwillig brandweerman. Hij is getrouwd met advocate Marjan Vandamme en heeft drie kinderen: Emma (14), Jeremias (11) en Reinhilde (9). Bart had al bij het eerste escapespel dat hij speelde de microbe te pakken. “Het idee om dit zelf uit te bouwen, is blijven sluimeren. Toen we ontdekten dat er een huis in de Gasthuisstraat te koop stond, vielen alle puzzelstukjes samen. Onze zomervakantie is opgegaan aan het uitstippelen van het traject en het bedenken van de uitdagingen waarmee we de bezoekers willen confronteren. De naam Guesthouse Escape verwijst naar de ligging in de Gasthuisstraat in Poperinge en naar een gastenverblijf waarbij we de spelers tijdelijk als onze gasten aanzien. Hoe lang hun bezoek duurt, hangt volledig van hun teamvaardigheid af. Ondertussen hebben we zelf verschillende escapegames gespeeld en er lessen proberen uit te trekken. We zetten vooral in op een kwalitatief en duurzaam spel met de nadruk op originele en vernieuwende puzzels. Het huis was bij de aankoop een woonhuis maar jaren geleden was er een winkel gevestigd. Nu kreeg het dus een herbestemming als escapehuis.”

(KB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws West van vrijdag 20 november.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier