Ook nieuw zwembad in Beernem krijgt subsidies van Vlaamse overheid

28/04/17 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:06

Het project in Beernem kan rekenen op een subsidie van 358.000 euro.

Ook nieuw zwembad in Beernem krijgt subsidies van Vlaamse overheid

Tijdens de jaarwisseling heeft Farys het subsidiedossier 'Beernem, nieuwbouw zwembad' ingediend bij Sport Vlaanderen. Het voorontwerp kwam tot stand met inspraak van de zwem- en duikverenigingen en het zwembadpersoneel. Een sportbad van 25 m lang en 16 m breed, een instructiebad met beweegbare bodem tot op 4 meter dat heel geschikt is voor duikers én een peuterbad werden hierin opgenomen.

Bij de opmaak van het voorontwerp was er extra aandacht voor energiezuinig bouwen en toegankelijkheid. De raming bedraagt ? 6 miljoen.

"In overleg met de sportdienst, zwemclub, duikclubs en het zwembadpersoneel werden de verwachtingen van een nieuw zwembad opgelijst", legt schepen Jos Sypré uit. "Er was geen tijd meer te verliezen. Het Bloemendalezwembad dateert van 30 september 1972. Meetresultaten tonen aan dat het zwembad over een uitstekende waterkwaliteit beschikt, maar het is een technisch verouderd gebouw dat veel problemen kent."

Bovendien is het geen officieel 25 m bad, is de cafetaria slecht georiënteerd, zijn er te weinig bergruimtes en is er een gebrek aan ruimte voor droogtraining voor de zwemclub.

"Momenteel onderzoeken we op welke manier we het nieuwe zwembad in sportpark Drogenbrood zullen bouwen. Volgens de subsidievereisten dient het nieuwe zwembad tegen 2020 gebruiksklaar te zijn", besluit Jos Sypré.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!