Ook in West-Vlaanderen herdenkingen voor Charlie Hebdo

© BELGA
Redactie KW

Vrijdagmiddag zijn er in Brugge en Kortrijk herdenkingsevenementen om hulde te brengen aan de twaalf slachtoffers van de aanslag.


© BELGA

Zo organiseert de politiezone Vlas, dat is de regio Kortrijk, een eerbetoon. “De medewerkers van de politie zijn geschokt en vragende partij om een eerbetoon te houden voor de overleden Franse collega’s”, meldt de zone. Er kwamen namelijk drie politieagenten om bij de schietpartij. Om 14 uur komen de medewerkers samen op de Grote Markt van Kortrijk om een minuut stilte te houden. De vlaggen zullen halfstok hangen en burgemeester Vincent Van Quickenborne (Open VLD) zal deelnemen aan de steunbetuiging.

In Brugge hebben de studenten van het Europacollege het initiatief genomen om hun steun te betuigen aan de slachtoffers en nabestaanden van de gruwelijke aanslag vorige woensdag. Met de actie willen ze ook het belang van vrijheid van meningsuiting in heel Europa benadrukken. De actie vindt plaats om 12 uur op de Burg. Ook burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) ondersteunt de actie.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier