Ook in Kachtem zware wateroverlast aan de Sasbrug

Tom Desmet. © CLY
Redactie KW

Ook in de buurt van de Kachtemse Sasbrug is er zware overlast. De hoeve Desmet-Verbeke kwam in een mum van tijd op een eiland te staan.

Niettegenstaande de brandweer met zwaar materiaal aanrukte en onmiddellijk begon te pompen, bleef het water maar stijgen. Zoon Tom Desmet, die in het huis nog volop water aan het ruimen was ,deed zijn verhaal. “Ik ben nu 34 jaar en heb dit hier in mijn ouderlijke huis al een paar keer mee gemaakt.”

Zes jaar geleden was het nog erger

“Op maandagavond omstreeks 22 uur is de ellende begonnen. Gelukkig hadden we zandzakjes bij de hand zodat we de woonkamer nog watervrij konden houden, al was het voortdurend water ruimen. En dat doen we nog steeds, want het water blijft twee zandzakjes hoog in de omgeving. De kelder en de tuinhokken zijn wel ondergelopen en alle gerei dat er staat zoals grasmachine zijn zeker voor de schroothoop. Moeder Charlotte, die hier nog woont en enkele jaren terug haar man verloor, kan hier gelukkig blijven wonen omdat weer snel bij waren.”

“Deze plek is wel overstromingsgevoelig. Met de hulp van de brandweer zal het water hopelijk snel terugtrekken. De schade aan meubelen en ander gerei zullen we pas later zien”, besloot Tom Desmet. (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier