Ook De Munt kleurt voortaan stuk groener in Roeselare

Ook De Munt werd de afgelopen weken in een groen kleedje gestoken. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Nadat verschillende andere pleinen een groene make-over kregen, werd nu ook het plein van De Munt aangepakt. “Dankzij het autoluwe karakter van het plein en een overdekte fietsenstalling, is De Munt meer dan ooit een plein voor de bewoners en bezoekers van Roeselare”, klinkt het bij burgemeester Kris Declercq.

De voorbije jaren heeft De Munt, een stadsvernieuwingsproject pal in het centrum van de stad, steeds meer vorm gekregen. De Henri Horriestraat, de Noordstraat en de Citroenstraat begrenzen deze site en verbinden ze met het centrum. “We zijn volop bezig met de invulling van de winkeloppervlakte, daarnaast hebben we hier 144 appartementen, 121 ondergrondse garages en 394 ondergrondse parkeerplaatsen en is er natuurlijk kenniscentrum ARhus”, somt burgemeester Kris Declercq op.

Tot voor kort was het toch vooral beton dat zegevierde op het plein. Daar is nu verandering in gebracht. “De voorbije weken werden er heel wat inspanningen geleverd om ‘de kers op De Munt’ te realiseren. Door meer groen te voorzien op het plein creëren we een extra beleving. De verhoogde grasperken nodigen uit en vormen een extra zitgelegenheid. Bovendien ligt deze groenaanleg volledig in dezelfde lijn als andere groenprojecten van de stad. Denk maar aan de recente groeningrepen op en rond de Grote Markt.”

Verkeersvrij

“De Munt is een autoluwe zone waar voetgangers en fietsers alle ruimte krijgen. Het gemotoriseerd verkeer wordt geweerd dankzij verzinkbare palen. Je kan slechts tussen beperkte tijd laden en lossen, daarna heeft geen enkel voertuig toegang tot het plein. Het plein is met zes bewakingscamera’s ook uiterst veilig. Fietsers kunnen er hun fiets veilig stallen in een beschutte, ondergrondse fietsparking, die is toegankelijk van 8 uur ‘s morgens tot 20 uur ‘s avonds.”

Zodra het weer gunstig is, wordt de Citroenstraat verder opgefrist met een laagje verf.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier