Ook de Belgische Luchtmacht steunt het goede doel tijdens de Warmste Week

Redactie KW

Er werd een vlucht geveild aan boord van de Seaking van het 40ste smaldeel, gestationeerd in Koksijde.

In het kader van de ‘Warmste Week’ organiseerde de Belgische Luchtmacht ook een actie voor het Goede Doel. Een vlucht aan boord van de Seaking van het 40ste smaldeel gestationeerd in Koksijde, werd aan de hoogstbiedenden geveild. Zij maakten een trainingsvlucht mee boven zee met de bemanning van dit befaamde toestel. Zestien personen sponsorden voor de twee vluchten. Ze konden op vrijdag 15 december in groepen van acht de lucht in voor de speciale vlucht. De groep bestond uit Seaking-fanaten, uit de provincies West- en Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Limburg.

Een jongetje vloog zelfs tweemaal mee, om 7 uur met papa en om 16 uur met mama. Tussen beide vluchten konden ze kennis maken met het reilen en zeilen van het 40ste Squadron. Ze bezochten onder meer de controlekamer waar de scrambles binnenkomen en de hangaar waar nog twee Seakings en één NH90 stonden. Ook kregen ze deskundige uitleg over de toestellen die op de basis zijn gestationeerd en over de verschillende taken van de SAR (search and rescue).

Er konden ook foto’s worden genomen van het toestel tijdens een lage overvlucht en na de landing voor een groepsfoto.

De twee vluchten samen brachten ruim 9.000 euro op voor het goede doel. Het gesponsorde bedrag kan worden gelinkt aan het gewicht van een ledige Seaking heli, die ongeveer 9.000 kg weegt.

De opbrengst zal naar een goed doel gaan gelinkt aan de Luchtmacht. FONAVIBEL is een steunfonds voor weduwen, weduwenaars en wezen van slachtoffers van luchtvaartongevallen en ongevallen in dienst. Zij bieden onder meer studiebeurzen aan voor de kinderen van getroffen gezinnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier