Ook Brugge krijgt binnenkort een ‘geefplein’

Redactie KW

Een markt waarop alles gratis is : het bestaat. Als het van een achttal Bruggelingen afhangt, komt er in juni een ‘geefplein’ in Brugge.

Het concept van een geefplein is simpel: er worden zeilen op de grond gelegd en tafels opgesteld en iedereen kan daar gratis spullen plaatsen en/of meenemen. Een achttal Bruggelingen zat zopas samen om, in navolging van verscheidene andere steden, dit initiatief ook te introduceren in Brugge.

“Vormingplus heeft de aanzet gegeven, maar het is de bedoeling dat dit initiatief uit zichzelf groeit”, vertelt Lobke Vermeire van Vormingplus Brugge. “Zopas zaten we samen met enkele Bruggelingen, onder wie de oprichter van de Facebook-pagina Ik geef weg, regio Brugge, iemand van de Weggeefwinkel uit de Hoefijzerlaan, van Freecycle Brugge, het Brugs Alternatief Forum, VOZ Latina… De eerste reacties zijn enorm positief.”

Vraag voor juni

De datum en plaats voor het Brugse geefplein zijn nog niet bekend. “We hebben bij de stad een voorstel ingediend of we het in juni in het Albertpark mogen organiseren”, gaat Lobke Vemeire verder. “Daarbij zouden de mensen van 11 tot 16 uur welkom zij om zijn of haar nog bruikbare spullen af te zetten en/of een kijkje te komen nemen of er iets interessant tussenzit.” De spullen die achterblijven, zullen meegenomen worden door de Weggeefwinkel, zodat het niet bij het vuilnis beland.

De organisatie richtte zopas een Facebookpagina op (facebook.com/GeefpleinBrugge) en lanceert binnenkort www.geefpleinbrugge.be.

(ON)