Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis Waregem stelt zorgmuseum voor

Het zorgmuseum is een initiatief van Richard Neirynck, algemeen directeur, Hugo Vandamme, technisch directeur en Luc Decock, oud-hoofdverpleegkundige van het operatiekwartier, hier samen op de foto met OCMW-voorzitter Joost Kerkhove. © YVW
Redactie KW

De voorbije zestig jaar groeide het Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes Ziekenhuis Waregem uit van een eenvoudige nieuwbouw aan de Vijfseweg tot een dynamisch regionaal ziekenhuis met 267 bedden. In die periode evolueerde ook de geneeskunde gestaag.

Het zorgmuseum is een initiatief van Richard Neirynck, algemeen directeur, Hugo Vandamme, technisch directeur en Luc Decock, oud-hoofdverpleegkundige van het operatiekwartier. “We verzamelden heel wat interessante medische objecten en medische toestellen en stellen deze graag voor in ons eigen zorgmuseum. In een lokaal in de centrale gang kunnen geïnteresseerde bezoekers zien hoe het vroeger was“, aldus Richard Neirynck.

“Aan de muur zie je oude anatomische figuren en foto’s van onze vroegere operatiezalen. Daarnaast tonen we heel wat medische toestellen: van vroege versies van hedendaagse toestellen tot ietwat meer schimmige hocus pocus die ooit geloofd werd. In de kasten zie je pacemakers, radiologische lampen, een schedel, allerlei instrumenten die gebruikt worden in verschillende medische disciplines en nog heel veel meer”, voegt hij er nog aan toe.

Het museum is toegankelijk voor iedereen. Een toelichting op afspraak kan aangevraagd worden, maar het zorgmuseum is ook gedurende de week tijdens enkele vaste momenten te bezoeken. De openingsuren worden nog nader bepaald. Voor een afspraak contacteer je best communicatie@ziekenhuiswaregem.be.

(YVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier