"Onthaalmoeders moeten echte supervrouwen zijn"

05/05/17 om 00:00 - Bijgewerkt op 04/05/17 om 15:09

De onthaalmoeders strijden voor een erkend statuut. Ze moeten opleidingen volgen en diploma's behalen, maar krijgen geen erkenning of zekerheid. Bovendien vinden ze dat ze constant op een negatieve manier in beeld komen. "En dat terwijl we ons enorm inzetten onze opvangkinderen, soms te koste van onze eigen kinderen", stelt Sylvie Kesteloot uit Heule, die hoopt dat een petitie de bevoegde minister op andere ideeën kan brengen.

Onthaalmoeder Sylvie Kesteloot (34) uit Heule is de commentaren op onthaalmoeders meer dan beu. "Een onthaalmoeder is tegelijkertijd ouder, juf, verpleegster, poetsvrouw, kok, een luisterend oor naar de ouders toe, en nog veel meer. We moeten blijkbaar superwomen zijn", aldus Sylvie. "Ik doe mijn werk graag, maar het wordt steeds moeilijker om het met volle overgave te blijven doen. We doen alles voor onze opvangkindjes, en soms is dat ten koste van onze eigen kinderen. We werken twaalf tot veertien uur per dag voor een niet-erkentelijk loon met een minimumpensioen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!