Onthaalmoeder moet huur betalen voor parking in Emelgem

Kathleen De Buck en haar opvangkinderen bij de roze bolderkar. "Voor mijn eigen deur parkeren is geen evidentie meer, door de vele werken." © Wim Claerhout
Philippe Verhaest

Onthaalmoeder Kathleen De Buck is woedend op het stadsbestuur van Izegem. Ze vroeg om een tijdelijke parkeerplaats te reserveren voor haar elektrische bolderkar. “Ik kan die huren, aan 300 euro per maand. Dat is toch al te gek?”, zucht ze.

Kathleen De Buck (37) runt al dertien jaar ‘t Kangoeroetje, waar ze als onthaalmoeder instaat voor de zorgen van acht kindjes tussen 2 en 6 jaar oud. Sinds augustus 2014 brengt ze de kinderen met een Stint, een elektrische bolderkar, naar twee scholen in Emelgem: De Knuffel en De Kleine Tovenaar. Door een pak grote bouwwerken in de Prinsessestraat in Emelgem, waar ze haar zaak runt, is het steeds moeilijker om haar bolderkar voor de eigen deur te parkeren. “Sinds februari is het hier een pak drukker”, klinkt het. “Te begrijpen, want de leerkrachten van de nabijgelegen school kunnen hun auto door grote bouwwerken niet meer op het terrein van de school kwijt en er zijn een pak meer bestelwagens van de bouwmaatschappijen te zien. Mijn buren hebben begrip voor mijn situatie en houden rekening met mijn bolderkar.”

Zelfgemaakte parkeerborden

Een bakker iets verderop kreeg van de stad tijdelijk een gereserveerde parkeerplaats voor de zaak toegewezen en dat deed Kathleen ook bij de stad aankloppen. “Ik behelp me al een eindje met zelfgemaakte borden, waarop ik vraag om de parkeerplaats voor mijn kinderopvang vrij te houden. Meestal lukt dat ook, maar het is verre van ideaal. Daarom klopte ik aan bij de stad: eerst bij burgemeester Bert Maertens en daarna bij schepen Kurt Himpe (beide N-VA). Die laatste beloofde om mijn vraag op het schepencollege te bespreken.”

Een week geleden kreeg Kathleen het nieuws dat haar vraag goedgekeurd werd, maar dat ze de parkeerplaats moest huren. “10 euro per dag”, zucht ze. “Dat komt neer op 300 euro per maand! En dat begrijp ik niet, want het gaat hier toch over kinderen. Hun veiligheid gaat voorop. Elke dag met acht kindjes langs de drukke Prinsessestraat wandelen, op weg naar mijn verder geparkeerde bolderkar, is niet verantwoord.” (Philippe Verhaest)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier