Ontdek Rumbeke en Oekene al sneukelend

Verschillende Rumbeekse verenigingen slaan de handen in elkaar voor de sneukelroute. De opbrengst gaat naar het lokaal van de Rumbeekse Chiro. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

De verschillende verenigingen binnen Beweging.net organiseren op zondag 27 september een sneukelroute. Een fietstocht van ongeveer 25 kilometer met onderweg negen stops. Op die stopplaatsen leggen de verenigingen je culinair in de watten.

De sneukelroute is eind september een vaste afspraak voor Beweging.net, het vroegere ACW. “We zijn met het initiatief begin de jaren 90 begonnen”, vertelt Dirk Lievens, voorzitter van Beweging.net Rumbeke-Oekene. “Het is het perfecte moment om kennis te maken met tal van lokale verenigingen en de mensen die zich achter de schermen belangeloos inzetten. Het gaat onder meer over Femma, Okra, Ziekenzorg en ACV, maar ook over verschillende deelnemende handelaars die maar al te graag mee hun schouders onder het initiatief zetten.”

Mooiste plekjes

“We verwachten opnieuw honderden deelnemers voor deze 25 kilometer lange fietstocht, waarbij je de mooiste plaatsjes in Rumbeke en Oekene ontdekt. Onderweg voorzien we een negental stopplaatsen waarbij de verschillende verenigingen voor iets lekkers zorgen. Een ijsje, een taartje, een zoete aperitief, een lekker potje yoghurt of iets hartigs”, aldus Dirk. “Wie niet in de mogelijkheid is om mee te fietsen, kan ook de negen stops per auto bezoeken. Bij het vertrek krijg je een wegbeschrijving en een kaart mee.”

Start aan parochiaal centrum Den Hazelt tussen 14 en 15 uur, aankomst ook aan PC Den Hazelt. Kaarten moet je bestellen voor woensdag 23 september, op de dag zelf zijn er geen kaarten beschikbaar. Deelnameprijs 7 euro, kinderen tot 12 jaar 4 euro. Kinderen onder de vijf jaar nemen gratis deel. Kaarten zijn te verkrijgen in café De Gilde, Belfius en bij de bestuursleden van de verschillende verenigingen. Gratis kindergrime aan het begin en het einde van de sneukelroute aangeboden door Chiro Rumbeke.

Met de sneukelroute steunen de verenigingen ook een goed doel, ditmaal het nieuwe lokaal van Chiro Rumbeke. Momenteel hebben zij nog hun onderkomen aan Den Hazelt, maar daar komt binnenkort verandering in.

Eerstesteenlegging

“Voor Beweging.net is het belangrijk dat mensen samen het dorp maken. De jeugd is de toekomst en zij zorgen voor een unieke sfeer in onze dorpen door hun enthousiasme en mooie initiatieven. Ze doen dit bovendien belangeloos en vrijwillig. We hebben dan ook heel veel respect voor hun inzet. Daarom steunen we hen ook graag bij de bouw van een nieuw lokaal. Dat lokaal komt naast de gebouwen van de Scouts in de Koestraat. Op zaterdag 19 september is er de eerstesteenlegging.”

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier