Ontdek heerlijk Rumbeke tijdens vertelwandeling

Van links naar rechts Eric Huvaere, Monique Vanhee, Gino Bruneel, Dirk Lievens, Erna Hollevoet, Romain Decommere en Bart Depestel. © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Beweging.net en VTB Kultuur organiseren op donderdag 5 mei een vertelwandeling met langs het parcours verschillende toneeltjes over de meest uiteenlopende figuren. Je stippelt zelf je parcours uit en ontdekt ondertussen de mooiste plekjes in Rumbeke.

“Het is een kans tot ontmoeting, gesprek, samen genieten, maar tegelijk ook een mogelijkheid om het dorp en de verschillende unieke locaties te ontdekken. Er zijn heel veel nieuwe mensen komen wonen de voorbije jaren en die kennen Rumbeke vaak nog niet zo goed, daar willen we met VTB Kultuur en Beweging.net verandering in brengen”, aldus voorzitter Dirk Lievens. “Het is het vervolg van de theatertochten die we begin de jaren 2000 al eens organiseerden.”

Vergeten legendes

“We beginnen rond 14 uur en eindigen omstreeks 17.30 uur. In die periode kun je op zeven locaties terecht voor verhalen of het herleven van historische figuren. Aanmelden kan tussen 13.30 en 15.30 uur in de tennishal voor een deelnamekaart. Hoe je de verplaatsing maakt, dat is al gelijk. Te voet, maar even goed met de fiets, auto of waarom niet met paard en kar”, klinkt het lachend, “Elke act duurt ongeveer 8 à 12 minuten, per locatie zijn er vaak meerdere taferelen. De stukjes zijn geschreven door mezelf, Dirk Lievens, de sprookjes zijn van de hand van Romain Decommere, de gedichten van Wilfried Vervisch”, besluit Dirk.

Deelnameprijs 5 euro, kinderen mogen gratis deelnemen. (Thomas Dubois)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier