Ontdek cactussen en vetplanten

Kris Deblauwe, Rik Bruneel en Hilaire Vandemoortel stellen alles in het werk om de opendeurdagen te laten lukken. (Foto HH)
Redactie KW

Vijf verzamelaars van cactussen en vetplanten uit onze regio zetten op zaterdag 13 en zondag 14 juni hun deuren open voor de liefhebbers.

De vijf liefhebbers die op zaterdag 13 en zondag 14 juni, telkens van 9 tot 19 uur, hun deuren openzetten zijn Kris Deblauwe (Claeyssensstraat 3, Beveren), Rik Bruneel (Aardbeienstraat, Roeselare), Hilaire en Elke Vandemoortel (Izegemseaardeweg 136, Beveren) en Ferdinand Veeckman (Brouckhof Zuid 7, Passendale). Ze zijn allen aangesloten bij de Vlaams-Belgische Grusonia, een vereniging voor liefhebbers, verzamelaars en kwekers van cactussen en vetplanten.

“Al van jongs af ben ik aangetrokken naar bloemen en planten”, vertelt Kris Deblauwe. “Door mijn groene vingers was ik verzot op het onderhoud ervan. Een tiental jaren geleden ben ik begonnen met uitsluitend cactussen te kweken en dat is een succes geworden. Tijdens de opendeurdag is iedereen welkom om kennis te komen maken met mijn verzameling en ik zorg ook voor de nodige uitleg waar nodig.”

Opvolging

“Een veertigtal jaar geleden ben ik begonnen met kweken”, zegt Hilaire Vandemoortel. “Met veel genoegen stel ik vast dat mijn dochter Elke in mijn voetsporen treedt. Ondertussen hebben we samen een mooie verzameling. Het schenkt enorm veel voldoening en je hebt ook geen serre nodig om te kweken, een beetje plaats is voldoende.”

(HH)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 5 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier