Ontbijt voor Geike die vecht tegen leukemie lokt veel volk

Redactie KW

Het ontbijt ten voordele van het Kinderkankerfonds in het PPC Onze-Lieve-Vrouwe-College in Oostende was vrijdagmorgen een succes.

Met 270 aanwezigen werden de verwachtingen overtroffen. “Ik heb donderdagavond nog een noodbestelling moeten plaatsen”, zegt organiserende leerkracht Peter Pollentier lachend. “We hebben een traditie van ontbijten in de school, maar dit overtreft alles. Zo’n opkomst hadden we nog nooit.” En dat had alles te maken met Geike De Sloover (14) uit Gistel. Zij zit in het vierde middelbaar in de school en vecht tegen acute leukemie. Geike is ondertussen aan de beterhand en komt al terug enkele dagen per week naar school. Om haar een hart onder de riem te steken werd het ontbijt georganiseerd. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds.

Controle

Geike zelf moest naar het ziekenhuis op controle en was daardoor de grote afwezige. “Maar ze heeft me een berichtje gestuurd om te zeggen dat ze het fantastisch vond”, zeg Peter. “En we hebben de hele ochtend aan haar gedacht. De eetzaal zat bomvol en de sfeer zat er goed in. Het was echt hartverwarmend.”

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier