Ontbijt op de Markt in Torhout nu ook met kinderhoekje

Portie eieren met spek : een klassieker tijdens het ontbijt. © Foto JS
Redactie KW

Op zondag 26 augustus is het tweejaarlijkse Ontbijt op de Markt er weer. Tussen 7 en 11 uur kan iedereen voor een prikje in openlucht een uitgebreid en gezellig ontbijt nemen.

Wat is er mooier dan op de Markt op banken en aan lange tafels van een ontbijt met buren, vrienden en familie te genieten? Met vanaf 8.30 uur muziekoptredens door de Houtlandse Benjamins, het Houtlands Jeugdensemble en het Houtlands Harmonieorkest.

Ook eieren met spek

Bijzonder wordt dit jaar het aparte kinderhoekje, waar de jongens en meisjes in hun eigen ontbijtrestaurant de hele voormiddag kunnen spelen en eten. Zij betalen 4 euro voor het ontbijt, de helft van wat de volwassenen moeten neertellen (8 euro). Laatstgenoemden krijgen daarvoor drie broodjes, choco, confituur, kaas, koffie, thee en – niet te vergeten – een portie eieren met spek. Wie zijn eigen bord, kopje en bestek meebrengt, ontvangt bovendien een lekker extraatje.

“Het ontbijt is een ideale kans om na een lange vakantie iedereen terug te zien”, zegt Olivier Allaert van het Vrijetijdshuis. “We hopen op een massale opkomst en moedigen het deelnemen van verenigingen aan.”

Tickets bij bakkers

De tickets zijn tot en met woensdag 22 augustus te koop in de bakkerijen Guy & Juanita (Zuidstraat), Kerkhove (Ruddervoordestraat), Stefaan (Zwevezelestraat en Oostendestraat) en Dewilde (Alberic Deleustraat Wijnendale). Er liggen ook kaarten klaar in het oud-stadhuis (Vrijetijdshuis) en ze kunnen online besteld worden via www.torhout.be (met als zoekfunctie ‘ontbijt’).

Een groep vanaf twintig personen uit het lokale verenigingsleven krijgt een gratis kaart als bonus. Wie nóg meer volk naar het marktontbijt meebrengt, ontvangt er per tien personen één extra kaart bovenop. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier