Online spelletje rond onopgeloste verdwijning in Beernem

Redactie KW

De rode draad in het spel: de stok van Camiel Dierickx, de man die straks exact honderd jaar geleden spoorloos verdween.

Op 28 augustus 2015 is het precies honderd jaar geleden dat Camiel ‘Sassen’ Dierickx verdween. Volgens Katrien Ryserhove van het boek en film ‘Zaak: De Zutter’ zou de boswachter vermoord zijn en opgevoerd worden als tweede slachtoffer in de reeks Moorden van Beernem. Nu heeft ze er een spel rond gemaakt, waaraan iedereen kan deelnemen.

Camiel Dierickx was boswachter en verdween in het Bulskampveld. De wildste geruchten over zijn verdwijning deden de ronde, maar niemand kon ooit zijn lichaam terugvinden. Nu wil Katrien Ryserhove één van die verhalen prijsgeven aan de hand van een zoektocht, waaraan iedereen online kan deelnemen. “Meespelen is volledig gratis en elke dag is er een mogelijke winnaar”, legt ze uit. “De hoofdprijs gaat naar de persoon, die daadwerkelijk de typische stok van Camiel Dierickx op zaterdag 29 augustus naar de filmstudio in zaal Reygerlo in de Kerkhofdreef brengt. Hij of zij krijgt dan twee tickets voor de première van onze film, alsook het fotoboek over de making-of van de film.”

Wedstrijd met zeven vragen

De wedstrijd bestaat uit zeven vragen, die men dag na dag vanaf 10 uur online op dezaakdezutter.be kan terugvinden. Aan de hand van de vragen bouwt men het verhaal op. De juiste antwoorden op deze vragen duiden dus samen de plek aan waar de stok van Camiel Dierickx te vinden is. Je kunt het antwoord op de vragen doormailen naar sassen@zaakdezutter.be voor 19.30 uur. De eerste die het juiste dagantwoord doormailt, wint en ontvangt een filmticket en het boek. Op zaterdag 29 augustus verneemt men om 10 uur de laatste vraag en kan de zoektocht naar Camiel Dierickx beginnen. Het reglement kan men bekijken op eerder genoemde website.

(Regi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier