Onderzoeksschip Simon Stevin in Oostende te bezoeken op de Dag van Wetenschap

Onlangs nog voeren minister-president Bourgeois en gouverneur Decaluwé mee aan boord van de Simon Stevin. Ze bleken één en al oor bij de presentatie van een staalname. © Foto ML
Redactie KW

Op de Dag van de Wetenschap op zondag 27 november nodigt het Vlaams Instituut voor de Zee je uit aan boord van het Vlaams onderzoeksvaartuig Simon Stevin en bij de zeewetenschappers in het Marien Station Oostende.

Het VLIZ biedt bezoekers de kans uitgebreid kennis te maken met het ‘Marien Onderzoek: Toen en nu’ en te leren wat dit onderzoek met jouw gezondheid en leefwereld te maken heeft. Het VLIZ wil het publiek inwijden in wat de zee zoal te bieden heeft. Hoe kun je de zandwinning op zee professioneel opvolgen en mogelijke negatieve impact op het ecosysteem en onze kustveiligheid vermijden? Gaat een vis ook op reis en wat leert het onderzoek met zenders? Hoe ziet zeeplankton eruit, het microscopische leven dat indirect zo belangrijk is voor de mens en zijn gezondheid? En heeft elektrische visserij op zee nu écht een toekomst? Dit zijn slechts enkele van de vragen die aan bod komen en de bezoeker meenemen naar het veelal onzichtbare maar buitengewoon boeiende mariene onderzoek.

In het Marien Station Oostende, Slipwaykaai 2, 8400 Oostende van 10 tot 17 uur. (ML)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier