Onderzoeksrechter Vanmaele van Veurne reageert op foute berichtgeving

© BELGA
Redactie KW

Voormalig onderzoeksrechter Yves Vanmaele heeft via zijn advocaat John Maes gereageerd op de berichtgeving over het onderzoek tegen de Veurnse magistraat.

Volgens meester Maes is het manifest onjuist dat zijn cliënt in verdenking werd gesteld wegens corruptie.

Dominique De Brauwere, woordvoerder van het Gentse parket-generaal, stelde in verschillende media dat Vanmaele in verdenking was gesteld wegens heling, afpersing, valsheid in geschrifte en fiscale inbreuken. Dat onderzoek werd gestart naar aanleiding van een aantal grote dossiers die de onderzoeksrechter al dan niet bewust zou hebben laten verjaren.

“Nooit werd mijn clïent in verdenking gesteld”

“In de berichtgeving in de media wordt dit vertaald als zou blijken dat mijn cliënt in verdenking werd gesteld wegens feiten van corruptie”, reageert John Maes in een persbericht. “Ik protesteer namens mijn cliënt tegen deze manifest onjuiste berichtgeving. Nooit werd mijn cliënt ondervraagd over, laat staan in verdenking gesteld wegens feiten van corruptie.”

De Veurnse onderzoeksrechter werd eind 2013 door een cannabisboer uit Diksmuide wel beschuldigd van corruptie. Die beweerde dat hij via zijn vroegere advocate gunstige beslissingen van het Veurnse gerecht kon afkopen. Yves Vanmaele ontkende bij monde van zijn advocaat toen onmiddellijk alle aantijgingen van corruptie.

“Wachten op inzage van het dossier”

Ook in het dossier dat nu zou zijn afgerond, houdt de onderzoeksrechter zijn onschuld staan. “Mijn cliënt ontkent trouwens met klem elke andersluidende tenlastelegging waarvan in de persmededeling van het parket gewag wordt gemaakt en wacht met vertrouwen de verdere resultaten van het onderzoek af. Van zodra de mogelijkheid tot inzage van het dossier wordt gegeven, zullen wij gepast reageren”, klinkt het bij zijn advocaat.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier