Onderzoek naar verdacht overlijden van hormonendealer uit Zeebrugge gaat de ijskast in

Redactie KW

Het onderzoek naar de dood van hormonendealer Walter Remysen (64) is afgerond. De speurders gaan ervan uit dat er geen sprake is van een misdrijf en dat de achterneef van Karel Van Noppen zichzelf van het leven beroofde.

Bebloed, met een kogel door de linkerslaap en een pistool met geluidsdemper op zijn schoot. Zo vinden twee vrienden Walter Remysen in januari vorig jaar in de zetel van zijn appartement in Zeebrugge. De kogel maakte abrupt een einde aan een leven vol criminele activiteiten. Hormonen, brandstichting, diefstal van runderen, een wilde achtervolging en het verduisteren van tractoren. Het passeerde allemaal de revue.

Een dikke tien jaar liet Remysen Turnhout achter zich en trok hij naar Zeebrugge. Hij kocht er een appartement en bouwde er een vriendenkring uit. In zijn stamkroeg waarschuwde hij even voor zijn dood al: “Als je me hier drie dagen na elkaar niet ziet, dan moet je je zorgen beginnen maken. Bel dan maar de politie.” Die woorden indachtig trokken twee stamgasten die avond naar zijn appartement. De deur stond open en Remysen zat dood in zijn zetel.

Dan toch zelfdoding?

Aanvankelijk waren er enkele verdachte elementen. De speurders wilden het dan ook niet zomaar als een zelfdoding klasseren. Kort voor zijn dood zou een voormalige kompaan Remysen op zijn appartement nog komen bedreigen zijn.

Maar dat spoor leidde nergens naar. En het onderzoek gaat nu ook definitief de kast in. Want de Brugse raadkamer besliste deze morgen dat er geen sprake is van een misdrijf. Het parket gaat dan ook uit van een zelfdoding.

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier