Onderzoek naar kindermishandeling binnen kinderdagverblijf in Wervik

Redactie KW

Nadat de ouders van een elf maanden oud meisje naar het ziekenhuis moesten met hun baby, loopt er een onderzoek binnen een Werviks kinderdagverblijf.

Een koppel van Roemeense origine uit Wervik trok vorige week naar de dokter met hun elf maanden oude dochtertje dat vol blauwe plekken zat. Volgens de ouders werden de verwondingen ontdekt nadat het meisje werd afgehaald in het kinderdagverblijf Sloebernijn. In het ziekenhuis werd het meisje onderzocht en de artsen kwamen tot de conclusie dat de letsels wijzen op kindermishandeling. De ouders zeggen dat dat gebeurde in de kinderopvang.

Onderzoek naar kindermishandeling binnen kinderdagverblijf in Wervik

“Wij hebben inderdaad weet van een kindje dat letsels heeft opgelopen en waarvan de ouder aangeeft deze opgelopen te hebben in het kinderdagverblijf Sloebernijn in Wervik”, aldus Ingrid De Meerleer, directeur kinderzorg bij de Solidariteit voor het Gezin, de organisatie waar de kinderopvang deel van uitmaakt. “Naar aanleiding van deze mededeling van de ouders hebben wij een klacht neergelegd bij de politie tegen onbekenden omdat wij een volledige uitklaring vragen van deze feiten.”

Er werd een onderzoeksrechter aangesteld. “Het is echter nog niet duidelijk, wat, wanneer, waar en door wie de feiten gebeurden. We kunnen dus nog geen uitspraak doen of er al dan niet feiten zijn gepleegd binnen de opvang. Het onderzoek loopt”, aldus het parket van West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier