Onbeschofte twintiger uit Heuvelland moet fikse schadevergoeding betalen

Redactie KW

Miel D,, een jongeman van 25 uit Heuvelland, moest maandag voor twee zaken voor de rechter in Ieper verschijnen.

Het ene dossier draait rond smaad tegenover een politie-inspecteur. Die wilde tussenkomen tijdens een fuif in zaal De Kouter in Poperinge en kreeg toen van de beklaagde tal van verwijten naar het hoofd geslingerd, zoals ‘je zou beter naar je moeder lopen’ en ‘je hebt die boel hier helemaal verkakt’. De beklaagde werd ook om zijn paspoort gevraagd en gaf als antwoord dat hij er geen had. ‘Wat ga je doen, manneke?’, vroeg hij nog aan de agent. Voor de rechter ontkende de man uit Heuvelland nu zijn uitspraken.

Destijds werd er nochtans een bemiddeling opgestart, waarbij hij aangaf bereid te zijn 150 euro te betalen. De overeenkomst heeft hij echter nooit ondertekend. De politieman in kwestie vordert nu 500 euro morele schade. Toen de verdediging dat bedrag hoorde, wilde hij dat de zaak werd uitgesteld. De rechter was echter kortaf en zei dat hij zo’n kleine zaak niet wilde uitstellen.

De tweede zaak ging over een herroeping van een vonnis, waarbij Miel D. een straf met uitstel én probatievoorwaarden kreeg in een drugsdossier. Omdat hij niet voldoet aan die voorwaarden, vordert het openbaar ministerie de herroeping van het vonnis. De verdediging zei dat zijn cliënt nu volledig clean is en vroeg de rechter zijn cliënt nog een kans te geven.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier