Onbekende schiet huiskat neer in natuurgebied in Wingene

26/07/17 om 16:20 - Bijgewerkt om 16:19

Het beestje werd nog zwaargewond naar de dierenarts gebracht, maar daar kon men gezien de ernstige verwondingen niet anders dan de kat te laten inslapen.

Onbekende schiet huiskat neer in natuurgebied in Wingene

Nadat eerder een jong katje in Roeselare werd doodgebeten door een loslopende hond, onderging dinsdag ook een katje in Wingene een tragisch lot. Poes Garfield, troeteldier ten huize Depamelaere in Wingene, dook dinsdagmiddag plots wanhopig miauwend en zieltogend op. Het gezin snelde naar de dierenarts, maar de balans was te zwaar : verbrijzelde heup, een bloeduitstorting, klaplong en een nierbloeding. De dierenarts overwoog even nog de achterpoot te amputeren, maar gezien de koorts, erge pijn en de ernst van de letsels, kon ze niet anders dan het beestje te laten inslapen. Het leverde een gebroken hartje op bij Joline (10) en Delphine (9), de dochters van Christophe Depamelaere. "Het was een heel aanhankelijk beestje", vertelt papa Christophe. "Bijna zoals een hond eigenlijk. We hadden het beest geadopteerd nadat ie hier een jaar geleden was 'aangespoeld'. Vooral voor onze grote dierenvriend Joline is dit een zware klap."

Delen

Veel meer dan het dier zelf, heeft de dierenbeul het hartje van onze grote dierenvriend geraakt met zijn schot

Dat het dier bewust en vermoedelijk zelfs met opzet is gedood, maakt het nog zwaarder. "Aan de wonde te zien, waren er al vermoedens dat Garfield was aangeschoten", vertelt Christophe. De foto's en de expertise van een specialist bevestigden die vermoedens: de foto toont duidelijk een diabolo kogel uit een zware luchtkarabijn. Na het zien van kogel op foto werd die gezocht en ook gevonden in het lijkje.

Onbekende schiet huiskat neer in natuurgebied in Wingene

"Welke dierenbeul schiet nu in volle natuurgebied een uiterst tamme huiskat neer, waarmee een jong meisje dagelijks speelt?", vraagt Christophe zich af. "Joline werkte voor haar poes net een kartonnen slaappaleis af. Veel meer dan het dier zelf, heeft de dierenbeul het hartje van onze grote dierenvriend geraakt met zijn schot."

Christophe Depamelaere diende geen klacht in. "We vertrekken net op reis en fysiek was het quasi onmogelijk om dat nog te doen", legt hij uit. "Het zou later nog kunnen, maar we gaan dat niet doen. We hebben ernstige vermoedens dat het geen toeval is en dat men onze kat doelbewust heeft afgeschoten. Er zijn wat problemen geweest, vermoedelijk heeft het daar mee te maken. Het is een verwerpelijke daad, maar we willen niet nog meer ruzie en gaan geen olie op het vuur gieten."

Christophe hoopt wel dat de dader eens goed nadenkt. "Ik vind het niet kunnen dat iemand zoiets doen, er zijn toch andere manieren om een conflict op te lossen?"

(FV)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!