Omwonenden naar Raad van State tegen nieuw recyclagepark in Avelgem

Redactie KW

Het is nog lang niet zeker dat de gemeente een nieuw recyclagepark op een stuk landbouwgrond aan de Etienne Balcaenstraat kan openen

Dat liet burgemeester Lieven Vantieghem maandagavond weten in de gemeenteraad. De Deputatie keurde begin dit jaar wel het ordeningsplan Ter Muncken goed, dat onder meer de betrokken zone vastlegt als site voor afvalbakken. Maar diverse buren gingen in beroep tegen de toekenning van de vergunning bij de Raad van State.

“En het kan, zoals jullie allemaal weten, wel jaren duren eer wij daar uitsluitsel over krijgen. Vandaar dat wij er niet zeker van zijn dat de gronden aan de Balcaenstraat bestemd zijn voor het nieuwe containerpark. Intussen rekenen wij er ook op dat er op regionaal vlak een en ander gebeurt. Er wordt volop gedacht aan de inrichting van regionale of subregionale containerparken. Het is nog eventjes afwachten.”

Eerste schepen Koen Vansteenbrugge voegde er nog aan toe dat het schepencollege een verlengperiode van vijf jaar had aangevraagd voor het verder gebruik van het huidige containerpark aan de Kortrijkstraat. Die verlenging kan Avelgem krijgen omdat de gemeente intussen werk maakte van een dossier voor de aanleg en installatie van een nieuw park. Intussen krijgt het bestuur op die manier de tijd om de problematiek in alle rust verder te bekijken.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier