Omstreden rusthuis in Wijtschate krijgt meer personeel

Redactie KW

Het OCMW van Heuvelland wijzigde het meerjarenplan en budget 2017 waardoor er meer personeel komt voor het geplaagde rusthuis in Wijtschate.

De zestien agendapunten op de gemeenteraad van Heuvelland waren maandagavond in amper 23 minuten afgehandeld. Hoewel onder meer de definitieve vaststelling van het GRUP ontsluitingsweg Clarebout aan bod kwam, verliep de gemeenteraad nagenoeg rimpelloos.

Bernard Heens van oppositiepartij CD&V kwam wel tussen bij de kennisname van de wijzigingen van het meerjarenplan 2014-2019 en budget 2017 van het OCMW. “Ik ben blij om vast te stellen dat de meerderheid naar ons geluisterd heeft en meer middelen heeft voorzien voor bijkomend personeel”, aldus de oud-burgemeester.

OCMW-voorzitter Ward Dierickx (N-VA) reageerde: “Dat heeft u inderdaad goed opgemerkt. Er wordt bijkomend personeel voorzien. Maar dit plan lag al vast voor uw vraag in de gemeenteraad en de heisa in de media (een werkneemster van OCMW-rusthuis St. Medard getuigde eind september over wantoestanden, red.). Het is dus zeker geen gevolg van uw opmerking. Het bijkomend personeel is nodig omdat er meer mensen zijn met dementie en omdat de zorggraad gestegen is.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier