Omstreden pastoor Jeroen Claerhout: "Met leugens kom je niet ongestraft weg"

31/03/17 om 07:00 - Bijgewerkt om 10:20

"Ik hoop dat het vermeende slachtoffer één ding geleerd heeft: met leugens kom je niet ongestraft weg." Meer dan drie jaar lang stond de stempel 'pedo-priester' op het hoofd van pastoor Jeroen Claerhout. Na twee processen is hij nu definitief vrijgesproken. Maar wrok koestert hij niet. De toekomst is aan zet. "Ik heb een misstap begaan, maar geen misdrijf. Ik hoop op een nieuwe kans."

Het is een van de eerste warme lentedagen wanneer we priester Jeroen Claerhout (52) opzoeken in zijn 'verborgene', de ouderlijke woning in het lommer aan de rand van het Brugse Tillegembos. Duiven roekoeën in een vergeefse poging om het gezoem van grasmaaiers te overstemmen. Een verdwaalde eekhoorn warmt zijn nog klamme winterspieren even in de zon voor hij fluks de metershoge naaldboom voor zich beklimt. Hier verbleef priester Claerhout de voorbije drie jaar, na zijn schorsing door toenmalig Brugs bisschop Jozef De Kesel in november 2014. "Gelukkig is een ouderlijk huis altijd een thuis waar je onderdak vindt. We gaan naar Pasen toe. De lente kondigt de zomer al aan. Het is het begin van iets nieuws, hopelijk volgt er voor mij nu ook een nieuw leven", mijmert de gevallen priester.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!