Ommegangfeesten Izegem in de stralende zon

Redactie KW

Dankzij de schitterende aanwezigheid van de zon, werden de Ommegangfeesten op de Bosmolens opnieuw een groot succes. Het terras en de tent stroomden elke dag vol. Lopers en coureurs gaven het beste van zichzelf. Ook de Kerktorenworp en het eten op zondagmiddag konden op heel wat enthousiaste aanwezigen rekenen.

De 129e editie van Bos Ommegang bood van 22 tot en met 25 juli opnieuw voor elk wat wils. Met de stratenloop en koers, diverse optredens, een play-backshow, de berenworp, tekenwedstrijd, Viking Kubb-tornooi en vooral ook wat lekker eten en drinken, kwamen honderden Izegemnaren er genieten. Waar de zon vorig jaar wat verstoppertje speelde, was ze dit jaar pertinent wel van de partij.

Dag één werd op gang getrokken met een koffietafel, groentenkaarting en stratenloop. Lokale muziekhelden Retired Punx mochtend de vrijdagavond muzikaal openen. Daarna bracht Janez Detd voor heel wat aanwezigen een nostalgisch gevoel naar boven. Op zaterdag konden de kinderen zich helemaal uitleven met een tekenwedstrijd en piratenshow. Jelle Cleymans en Jonas Van Geel zetten de feesttent in vuur en vlam op de tweede Ommegangavond. De eucharistie en aperitief zetten de feestzondag traditioneel in. De Kerktorenworp kon op heel wat bijval rekenen. Ruim honderd kinderen wisten een beer te bemachtigen. De barbecue en visschotel konden 520 omwonenden culinair verleiden. Een playback- en danswedstrijd voor jongeren van 4 tot 16 jaar was de perfecte sfeermaker voor de fuif lostbarste. De feestelijkheden werden afgesloten op maandag met een Viking Kubb-tornooi, wielerwedstrijd en een spetterend optreden van de Schlagershowband.

(SD – foto WCI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier