Oma van 13 meter hoog is blikvanger op Dolle Dinsdagstoet

Op de foto zien we de groep van de ploegkapiteins Patrick Degraeve en Gery Vermeulen, die met hun 'Oma reus' heel hoge ogen gooiden. © RB
Redactie KW

Het hoogtepunt van de festiviteiten op de Madonna lokte flink wat toeschouwers.

Het was indrukwekkend wat de deelnemers onder commando van de tandem Jenny Sorme en Anja Decommer en hun kompanen wisten te presteren dinsdagavond.

Vooral Oma Reus van de groep van Patrick Degrave en Gery Vermeulen oogstte over de hele lijn bijval, met heel wat appreciatie van het talrijke publiek. Oma Reus was een wandelende dame van 13 meter hoog, terwijl Gery Vermeulen – hoog boven de grond zwevend – haar tanden poetste. Een groep stoetenmannen bedienden de touwen die de reus voorwaarts deden stappen, met voeten de grootte van een volwassen persoon. Het tafereel herinnerde aan de Antwerpse reuzenstoet, echt mooi.

Mooi was overigens ook de beeldschone Miss Exclusive finaliste Emmely Legrand die in een open cabriolet door de stoet werd gevoerd.

De 42 groepen schilderden ware sprookjestaferelen in het seizoenarbeidersdorp. Tussen de intrede van Pipo (de mascotte) en de brandweerwagen die het geheel afsloot, liep een anderhalf uur durend spektakel door het dorp.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier