Oldtimersclub Fusee in colonne naar Sint-Bernardusfeesten

Zo'n 80 wagens verzamelden zondagvoormiddag in Oostduinkerke. © MVDP
Redactie KW

Naar jaarlijkse traditie zorgt vzw Fusee, de vereniging voor oldtimers en exclusieve wagens, voor een opvallend en feestelijk accent op de Nieuwpoortse St.-Bernardusfeesten.

Om 11u verzamelt voorzitter Philippe Deruyck de 80 wagens met 174 deelnemers op het grasplein naast de Polderstraat tegenover het Visserijmuseum in Oostduinkerke. De vzw werd in 1998 opgericht in Ardooie, maar heeft intussen leden uit alle hoeken van het land. Vandaag startten zij de tocht langs de landelijke regionale wegen van de Westhoek en werd Oostduinkerke het eerste trefpunt, waar eigenaar Marcel zijn grasveld ter beschikking stelde en hen opwachtte met het aperitief.

Na de lunch in Sunparks trekt de karavaan richting zeedijk Nieuwpoort om de St.-Bernardusfeesten op te luisteren, waar ze naast de honden de grote blikvangers zullen zijn. Achter elke oldtimer of exclusieve auto schuilt een uniek verhaal, dat de eigenaars graag aan iedereen vertellen. Ze delen hun gezamenlijke passie tijdens maandelijkse uitstappen met de vereniging of de vierdaagse jaarlijkse uitstap naar o.a. de Calvadosstreek of naar Friesland.

(MVDP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier